24.03.2011 №
01-13/455
На № __________ від ___________ Керівникам навчальних закладів
Нагадуємо, що до
20.04.2011 відділу освіти райдержадміністрації (методисту НМЦ Майбороді
С.М.) необхідно подати інформацію про виконання заходів проведених у січні-квітні 2011 року по покращенню
організації харчування в навчальних закладах, у тому числі за виконання норм
харчування, допуск до роботи на харчоблоках навчальних закладів працівників із
спеціальною освітою і досвідом роботи, враховуючи результати держсанепіднагляду
та анкетування школярів, проведеного державною санепідслужбою області,
передбачених листом відділу освіти від 20.12.2010 № 01-13/1496 щодо неухильного виконання
листів обласної державної адміністрації від 13.12.2010 № 1-65/2097 та
державного закладу «Полтавська обласна санітарно-епідеміологічна станція» від
10.12.2010 № 03-04/4497.
Окрім того, на
виконання рішення колегії відділу освіти райдержадміністрації від 18.02.2010
року протокол № 1/2 «Про стан організації та забезпечення якості харчування учнів загальноосвітніх
навчальних закладів» просимо до
05.04.2011 подати відділу освіти інформацію щодо організації харчування у
загальноосвітньому навчальному закладі, яка повинна містити такі питання:
1. Нормативна база з організації харчування у
загальноосвітньому навчальному закладі (накази по ЗНЗ з даного питання).
2. Рівень охоплення гарячим харчуванням учнів 1-4, 5-9
класів.
3. Рівень забезпечення шкільних їдалень холодною та
гарячою проточною водою, оснащені холодильним, технологічним обладнанням тощо.
4. Вартість харчування пільгових категорій та учнів 1-4
класів за рахунок бюджетних коштів станом на березень 2011 року. Сума
батьківської доплати на харчування 1-4 класів. Перспективи збільшення вартості
харчування. Заходи по здешевленню харчування
учнів.
5. Своєчасність проведення бракеражу
готової продукції, дотриманя умов добору та зберігання добових проб готових
страв. Наявність бракеражних комісій.
6. Забезпечення умов та термінів зберігання харчових
продуктів та готових страв.
7. Робота щодо покращення матеріально-технічного
забезпечення харчоблоків загальноосвітніх навчальних закладів.
8. Організація харчування учнів пільгових категорій
станом на березень 2011 року за формою:
Дітей-сиріт
та позбавлених батьківського піклування |
Дітей з
малозабезпечених сімей |
Перебувають
на обліку у протитуберку-льозних диспансерах |
Дітей працівників органів внутрішніх справ, військово-службовців,
шахтарів, журналістів, які загинули під час виконання службових обов’язків |
Організація дієтичного харчування |
||
Потребують |
Отримують |
% |
||||
|
|
|
|
|
|
|
9. Контроль за організацією харчування учнів
загальноосвітніх навчальних закладів. Розгляд питання на рівні нарад при
директорові, педагогічних рад, радах навчального закладу у 2010/2011
навчальному році.
10. Аналіз виконання приписів обласної, районної СЕС стосовно організації
харчування дітей.
11. Заходи щодо попередження епідускладнень в питаннях
організації харчування, попередження виникнення харчових отруєнь.
12. Аналіз кадрового складу кухарів, кухонних, медичних
працівників загальноосвітніх навчальних закладів.
13. Заходи щодо посилення батьківського контролю за
організацією харчування учнів, розгляд цих питань на засіданнях батьківських
комітетів загальноосвітніх навчальних закладів.
14. Проблемні питання
та пропозиції, щодо покращення організації харчування дітей.
Начальник відділу освіти
І.Г.Лідовий
Майборода 2-36-73